22 mars 2015
10:30

Björklinge BK 01

Referat: Rasbo IK - Björklinge BK 01

Självklart fanns det en hel del nerv i den här matchen. Vi kommer till Rasbo och har direkt tillgång till hallen för lång och trivsam uppvärmning. Det gjorde säkert att en del nervknutar släppte. Alla såg taggade och spelsugna ut. Som vanligt 3 femmor och taktiken var solklar, fullt ös framåt.+

Direkt i matchens inledning visar vi, idag blir vi svårslagna. Högt tempo från båda lagen även om det är vi som har mest boll. De flesta diagonaler sitter bra och ger oss massor av goda möjligheter. I den 9:e minuten slår Clara en helt öppen diagonal till Esther vid den bortre stolpen som bara skall trycka in den, men får den på klubbspetsen och studsar in till Tilda framför mål som istället drar in 0-1. Ett fantastiskt fint anfall ända nere från egen zon.

Rasbo var absolut inte ofarliga i sina kontringar och 3 minuter efter ledningsmålet kommer kvitteringen från Rasbos nya skyttedrottning Lina Pettersson på ett snabbt anfall i mitten och ett avslut upp i bortre krysset. Rasbo saknade verkligen Alva Mattsson men gjorde ändå en bra första period och våra målvakter storspelade. Vi skapar 6-7 chanser till men närmare än ett ribbskott kommer vi inte trots 7-1 i skott i vår favör.

Jag ville ha mer fart och bredd till andra perioden och det fick vi. Redan i andra minuten tar Linnea bollen i egen zon och går på en egen lite utflykt som hon avslutar med ett stenhårt dragskott i krysset. Förlösande då tjejerna var lite oroliga. Nu släpper verkligen allt och vi skapar chanser i princip varje byte. Tilda, Karin och Esther gjorde verkligen en toppenmatch idag, med massor av energi och fint passningsspel. Moa och Clara bakom var hur täta som helst.

4 minuter senare var det dags igen. På en av massor av diagonaler gör Linnea sitt andra mål för dagen på en fantastisk passning från Tilde. Massor av spelförståelse i den femman. Ida bygger upp och Linnea och Tilde avslutar. Så var det i den här matchen i alla fall. Daniela som back idag gjorde allt 100% rätt och tillsammans med Saga såg de till att våra målvakter hade en relativt lugn förmiddag. 5-7 i skott och med lite mer flyt kunde det ha varit ett par tre mål till. Saga växer verkligen varje match som back, och även hon lugn och trygg i sitt spel.

Sista 15 minuterna för säsongen sade jag till tjejerna och jag ville ha ännu mer fart. Selma som center idag och bygger upp anfallen perfekt till yttrarna Agnes och Sanna som oroar Rasbo backarna med snabba vändningar och inspel. Med lite tur och hade Agnes fått göra en balja då hon visar ett mycket bra dragskott från långt håll som Rasbos mycket duktiga målvakt med nöd och näppe klarar. Det bästa i femman är att dom håller ihop så bra och understödjer varandra på ett lysande sätt. Jag är aldrig orolig när dom är inne. Alma och Maja verkar trivas bra för dom hittar alltid varandra bra.
7 minuter in i tredje får Alma prova på vänster yttern då jag byter Alma och Sanna. Redan i nästa byte håller Alma på att dra upp ett skott i krysset men missar med några millimetrar. I anfallet efter serverar Linnea en smörpassning som naturligtvis inte Tilde missar, och i det läget känns matchen avgjord. 3 minuter senare gör samma duo 5-1 och fullbordar seriesegern. Tyvärr tar ett hopslag olyckligt i ansiktet på en Rasbo spelare som utgår och vi hoppas hon repar sig bra.

Totalt sett en mycket bra match av alla spelare och våra 2 fantastiska målvakter som ger alla spelare och ledare sånt lugn. Planen för dagen var snabbt spel, med pass på diagonalen vilket lyckades perfekt idag.

GRATTIS alla tjejer för en enastående säsong och avslutning.

Nu ser vi fram emot Örebrocupen och de träningar som återstår. Ha koll i kalendern var och när. Träningsmatchen den 28/3 mot FBC kommer att spelas 18,30 i Björklinge Sporthall och alla spelar den matchen oavsett fotboll eller inte.